Croatian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Korean Polish Russian Slovak Slovenian Swedish Turkish Ukrainian

Posjetite nas i doživite nezaboravan odmor na otoku iznenađenja!

OTOK PAG - dugačak je preko 60 km i vrlo uzak širine od 2 do 9,5 km. Dužina obale iznosi 270 km što Pag ubraja u najrazvedenije otoke u Hrvatskoj. Površina mu iznosi 286,6 km2. Otok Pag je poznat i kao jedan od najsunčanijih otoka na Jadranu s preko 2.500 sunčanih sati godišnje.
Prosječna godišnja temperatura zraka je 15 stupnjeva Celzijevih. Svaka, pa i malena uvala blago se spušta prema moru i ima pješčane plaže s finim, kristalnim pijeskom. Uočljive su velike razlike između istočnog i zapadnog dijela otoka.
Istočni dio otoka, okrenut prema kopnu, je nerazveden, strm, surova izgleda, visok, ukrašen mnoštvom grebena dok je zapadni dio otoka znatno niži, zeleniji, pitomiji.

GRAD PAG - Do utemeljenja novog grada Paga, na mjestu gdje se danas nalazi, došlo je 1443 godine. Gradnja današnjeg grada izvodila se po arhitektonsko-urbanističkom planu u kojem je sudjelovao Juraj Dalmatinac, poznati urbanista i renesansni graditelj.
Kralj Bela IV podario je Pagu povelju Slobodnog kraljevskog grada. Pag je poznat kao grad čipke, sira, janjetine i soli.
Posebnost i zanimljivost otoka Paga su izvori pitke vode i brojne vrulje u moru. Iako se klimatske prilike na otoku ubrajaju u mediteranske, blizina Velebita čini svoje, pa tako utječe na biljni pokrov otoka - istočni dio je zbog jakih udara bure i jake posolice sasvim gol, ali usprkos tome na otoku se zadržao autohtoni zimzelen .

Otok Pag nudi preko 115 km duge mountain bike staze i ljepota krajolika zadovoljit će ljubitelje biciklizma.
Ronjenje - Ako ste ljubitelj morskih dubina, kontaktirajte neki od ronilačkih centara na otoku pagu.
Planinarenje - Otok Pag nam je na pojedinim područjima podario stijene koje su visoke, okomite, a zbog tisućljetne izloženosti buri, imaju pomalo neobičan oblik.
Vodeni sportovi i sportovi na plaži - Ako ste ljubitelj aktivnog odmora, otok Pag Vam nudi različite mogućnosti – jet ski, skijanje na vodi, wind surfing, odbojka na pijesku, teniski tereni uz plažu.

Maleni kutak raja, oaza netaknute prirode, sinergija povjesti i tradicije,
jednostavno savršeno mjesto za vaš odmor iz snova!